REBARBOROVÝ KOLÁČ "del a chorca"
REBARBOROVÝ KOLÁČ
Příprava:
400g rebarbory
300g hladké mouky
1 prášek do pečiva
180ml mléka
2 žloudky
80g másla
180g cukr moučka
+
drobenka:
80g másla
200g kladké mouky
100g cukr moučka
Postup:
1) rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostečky
2) nachystám si drobenku tak, že v míse rukama hnětu mouku, cukr, máslo.
3) těsto připravuji v robotu. Připravím si míchací nádobu a do ní dám šlehat žloudky, rozpuštěné máslo, cukr. Po chvilce přidám mléko, mouku a kypřící prášek.
Hluboký plech vyložím pečícím papírem, nanesu těsto a rovnoměrně roznesu po celém plechu. Nasypu pokrájenou rebarboru a nakonec vše zasypu drobenkou.
Peče se 160 stupňu cca 25 - 30 min.
Studený koláč pak nezapomeňte posypat cukrem a skořicí!
Rychle, stručně, jednoduše a chutná výborně.